Voetschimmels / Schimmelnagels

afbeelding

 

 

 

 

Voetschimmels een groot probleem.

Vele van ons lopen rond met voetschimmels of schimmelnagels, dit hèt terrein van de medisch pedicure.

Zij heeft nu een extra instrument in handen om zeker te weten of het om schimmels gaat of een bacteriele infectie, het laboratorium van het RADBOUD in Nijmegen.
Daar worden de afgenomen biopten onderzocht op de aanwezigheid van schimmels, en via de mail teruggekoppelt naar ons.
Op deze wijze is de diagnose gesteld en kunnen we overgaan tot behandeling.

Dit is van groot belang om verdere besmetting te voorkomen.
Laat uw voeten eens screenen op schimmels en vraag onze pedicure om raad.

Mycose nagel, in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, heeft niks met kalk te maken maar is een door schimmel geinfecteerde nagel.
Hèt werkgebied van de medisch pedicure.

SCHIMMELDIAGNOSTIEK IN SAMENWERKING MET RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN
 
Nu, zeven jaar later, gaat de Schimmeldiagnostiek voor voetverzorgers samenwerken met het Universitair Medisch Centrum van de Universiteit Nijmegen (UMC St. Radboud). Het doel is de kennis over schimmels verder te verdiepen en de mogelijkheden voor de voetverzorger te vergroten. Het laboratorium van de afdeling Medische Microbiologie  van het UMC st. Radboud heeft internationaal erkende expertise en landelijke referentietaken op het gebied van medische schimmels.
Het UMC St. Radboud heeft ons voor de samenwerking benaderd. Hun suggestie tot samenwerking bracht  oplossingen voor bovenstaande problematiek.
 
De nieuwe samenwerking biedt Pedicures:
- Toegang tot een wetenschappelijk laboratorium voor schimmeldiagnostiek dat het beste biedt op het gebied van schimmelkunde;
- Een lagere prijs per onderzoek, omdat de basisverzekering de kosten dekt van het Laboratorium (als het eigen risico verbruikt is);
- Uitslagen per e-mail;
- Een door de universiteit begeleide informatiestroom.
Een duidelijke diagnose ook naar de huisarts of medisch specialist van de cliënt.
 
 
Wat is het belang van de cliënt:
Als bij ons het vermoeden bestaat van een schimmelinfectie aan nagel of huid kunnen wij een biopt ( stukje nagel of huid) opsturen naar UMC St. Radboud, voor onderzoek en krijgen dan de uitslag via de mail en eventueel welke stappen er dan ter behandeling ondernomen dienen te worden.
Deze weg is voor ons de uitkomst daar schimmels en bacteriën een veelvuldige plaag zijn voor onze voeten en dit ligt in het straatje van de medisch pedicure om deze problematiek het hoofd te bieden.